Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

Toilet Trained Cat!!

on Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009




Υγιεινή της Γάτας

on Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009



Η γάτα από τη φύση της είναι ένα ζώο πολύ καθαρό, πρώτη και τελευταία της φροντίδα η ατομική καθαριότητα και υγιεινή. Η υγιεινή της γάτας που ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι σχετίζεται με την άμμο υγιεινής ή το WC της γάτας, τη διατροφή και τα προληπτικά μέτρα κατά των ένδο και εξωπαρασίτων και τέλος το εμβολιακό της πρόγραμμα.

* Ειδικότερα σε ότι αφορά το WC της γάτας αυτό αποτελεί απολύτως αναγκαίο μέσο για τη συμβίωσή μας με αυτή. Στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά δοχεία και μια ποικιλία τύπων άμμου υγιεινής. Η ποιότητα αυτής σχετίζεται με την ικανότητα προσρόφησης της υγρασίας των απεκκριμάτων της γάτας, δηλαδή του ούρου και των κοπράνων, καθώς και με την εξουδετέρωση της οσμής αυτών. Η αντικατάσταση της άμμου υγιεινής γίνεται κατά τακτά διαστήματα τα οποία συνήθως αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης. Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι το άτομο που απομακρύνει την άμμο και επιμελείται της καθαριότητα του δοχείου υγιεινής θα χρησιμοποιεί πάντα γάντια μια χρήσεως.

* Σ’ότι αφορά το λουτρό, στις γάτες δεν είναι επιθυμητό ή και δυσανασχετούν έντονα. Εξάλλου, όπως ήδη αναφέρθηκε, οι γάτες αυτοπεριποιούνται. Μια υγιής, γάτα δεν επιτρέπει καμιά βρωμιά στο σώμα της και την απομακρύνει με την γλώσσα της. Για τον ίδιο λόγο δεν έχουν επίσης ανάγκη χτενίσματος. Η αδρή και «ανκαθώδης» επιφάνεια της γλώσσας της αποτελεί μια πολύ αποτελεσματική βούρτσα. Όμως ορισμένες μακρύτριχες γάτες λεμφατικού χαρακτήρος (π.χ. γάτες περσίας) έχουν ανάγκη χτενίσματος, άλλως δημιουργούνται «κόμποι» που πέρα του αισθητικού προβλήματος μπορεί να αποτελέσουν εστίες δερματίτιδας.

* Η αυτοπεριποίηση έχει ως αποτέλεσμα οι γάτες να καταπίνουν μεγάλες ποσότητες τριχών, που στον στόμαχο και το έντερο μετατρέπονται σε σφαιρικές μάζες (τριχοβεζοάρια) ικανές να λειτουργήσουν ως ξένα σώματα στο πεπτικό. Για την διευκόλυνση αποβολής των τριχών που καταπίνονται υπάρχουν στην αγορά ειδικά προς τούτο σκευάσματα.

* Σ’ότι αφορά τη διατροφή και την υγιεινή, βασική και απαράβατη συμβουλή είναι η αποφυγή της κακής συνήθειας να χορηγούνται στη γάτα ωμά κρέατα και ψάρια τα οποία δυστυχώς συνιστώνται και από διάφορα «εκλαϊκευμένα» έντυπα. Τα μεν κρέατα μπορεί να καταστήσουν την γάτα φορέα και μολύνοντα, τον άνθρωπο, παράγοντα κυρίως με το Τοξόπλασμα, αλλά και με άλλους μολυσματικούς παράγοντες (βακτήρια – παράσιτα), τα δε νωπά ψάρια (γαύρος, σαρδέλλα) είναι ανθυγιεινά κυρίως για την ίδια την γάτα, διότι περιέχουν το ένζυμο θειαμηνάση που καταστρέφει την βιταμίνη Β1. Έτσι, αντίθετα με ότι πιστεύεται τα ωμά «δεν προσκομίζουν μόνο βιταμίνες». Εξάλλου, οι τροφές του εμπορίου στο μόνο που δεν υστερούν είναι η περιεκτικότητα σε βιταμίνες.Τέλος, σε ότι αφορά τη διατροφή καλό είναι ιδιαίτερα η ξηρή τροφή να μην παρατίθεται για συνεχή και κατά βούληση κατανάλωση αλλά μόνο με τη μορφή ενός ή δύο γευμάτων ημερησίως και ταυτόχρονα να έχουν πρόσβαση οι γάτες σε καθαρό και φρέσκο νερό. Οι γάτες μάλιστα προτιμούν να πίνουν και κατ’ ευθείαν από μια βρύση που στάζει. Η συνεχής παράθεση ξηρής τροφής μπορεί να ευνοήσει κάτω από ορισμένες συνθήκες από σχηματισμό κρυστάλλων που φράσσουν την ουρήθρα.

* Τα εξωπαράσιτα και ιδιαίτερα οι ψύλλοι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος των μέτρων υγιεινής. Οι ψύλλοι πέρα από την απομύζηση του αίματος μεταδίδουν στη γάτα πολλά νοσήματα. Επίσης, αποτελούν τον φορέα που μολύνει τη γάτα από μια συχνή «ταινία» του εντέρου της, το Dipyllidium caninum. Όταν η γάτα παρασιτείτε από αυτό, παρατηρούμε γύρω από τον πρωκτό αλλά και στο χώρο που κοιμάται ή και το πάτωμα μικρά άσπρα μορφώματα «σαν σπασμένο ρύζι», που δεν είναι τίποτε άλλο από τμήματα της ταινίας (προγλωτίδες), οι οποίες έρποντας, εξέρχονται από το απευθυσμένο ή και αποβάλλονται κατά την αφόδευση. Το παράσιτο αυτό μεταδίδεται και στον άνθρωπο. Έτσι, τόσο γι’ αυτό όσο και για τα άλλα ενδοπαράσιτα είναι απαραίτητη η περιοδική χορήγηση ενδοπαρασιτοκτόνων. Όσον, αφορά δε τους ψύλλους υπάρχουν επίσης πλήθος κατάλληλων και αποτελεσματικών σκευασμάτων στην αγορά. Τέλος, στα μέτρα υγιεινής για τα εξωπαράσιτα περιλαμβάνονται και ο Τακτικός έλεγχος του έξω ακουστικού πόρου ο οποίος συχνά παρασιτείτε από ένα άκαρι (ψώρα των αυτιών)καθώς και ένα ζυμομύκητα, τη Malassezia. Στις περιπτώσεις αυτές παρατηρείται έκκριμα στον ακουστικό πόρο, που ομοιάζει με καστανή – καστανόμαυρη βρωμιά και είναι ανάγκη να επισκεφθείτε τον Κτηνίατρο. Ακόμη σχετική φροντίδα απαιτείται για την απομάκρυνση της τρυγίας (πέτρας) των δοντιών ιδιαίτερα στα ηλικιωμένα ζώα που καταναλώνουν αποκλειστικά μαλακές τροφές (κονσέρβα).

* Οι εμβολιασμοί συμπληρώνουν τα υπόλοιπα μέτρα προληπτικής κτηνιατρικής της γάτας. Για μια σειρά λοιμώδη ιογενή νοσήματα, εφαρμόζονται προληπτικά εμβολιασμοί. Ο εμβολιασμός των νεαρών πραγματοποιείται τον δεύτερο μήνα και επαναλαμβάνονται ένα μήνα αργότερα και στη συνέχεια κάθε χρόνο. Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας είναι απαραίτητος κυρίως για τα ζώα που έρχονται σε επαφή με άλλα γάτες μονοκατοικιών. Θα πρέπει να εδώ με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι οι γάτες της υπαίθρου και κυρίως αυτές, που ζουν κατά μήκος των βορείων συνόρων, (Μακεδονίας – Θράκης) θα πρέπει να εμβολιάζονται συστηματικά κατά της λύσσας γιατί είναι περισσότερο επιρρεπείς να μολυνθούνε από το στέλεχος του ιού της αλεπούς από το οποίο υπάρχουν αρκετά κρούσματα στις γειτονικές μας προς βορά χώρες.

* Κλείνοντας τις παραπάνω επισημάνσεις αξίζει να δοθεί έμφαση στο γεγονός της πρώτης εισόδου – εγκατάστασης μιας γάτας στο σπίτι μας ιδιαίτερα δε, όταν υιοθετούμε ένα χαριτωμένο γατάκι του δρόμου, καλό είναι προηγουμένως να επισκεφθείτε τον Κτηνίατρο για να αποκλειστεί η παρουσία δερματοφύτων (μυκήτων του δέρματος), να ελεγχθεί για ωοκύστεις τοξοπλάσματος και άλλων παρασίτων για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων κυρίως στα μικρά παιδιά αλλά και ευπαθείς ενήλικους.

Μπορεί η γάτα σας να σας βοηθήσει να κρατηθείτε σε φόρμα?

on Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν είναι εύκολο να κάνετε τακτικά άσκηση. Αλλά είναι πιο εύκολο να κολλήσετε με αυτό αν έχετε ένα συνεργάτη στην άσκηση. Δυστυχώς, οι πιο πολλοί άνθρωποι έχουν πολυάσχολες ζωές και πολλές καλές δικαιολογίες για να αποφύγουν την άσκηση. Τα σκυλιά κάνουν εξαιρετικό συνεργάτη στο περπάτημα αλλά απουσία ενός αξιόπιστου ανθρώπου ή ενός πιστού σκύλου, μπορείτε πάντα να γυρίσετε στη γλυκιά και αφοσιωμένη γατούλα για να σας βοηθήσει να βγείτε έξω.


Σοβαρά. Οι γάτες έχουν άψογη αίσθηση του χρόνου. Η γάτα σας ξέρει πότε θα σηκωθείτε – ή όταν θέλει να σηκωθείτε. Ξέρει πότε πρέπει να την ταΐσετε, και ξεκάθαρα θα σας σας ενημερώσει αν εκείνη η στιγμή περάσει. Είναι πιθανόν ότι περιμένει ένα συγκεκριμένο χαιρετισμό από εσάς όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Αυτή μπορεί να είναι περισσότερο σε αρμονία με το πρόγραμμά σας από ότι εσείς συνειδητοποιείται. Χρησιμοποιήστε αυτό σαν πλεονέκτημα για να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης.

Ίσως να μην είστε σε θέση να πείσετε τη γάτα σας να τρέξει μαζί σας με λουράκι και να γίνει ο καθημερινός σύντροφος στο περπάτημα (αν και κάθε γάτα είναι μοναδική και η δικια σας μπορεί να το κάνει) αλλά μπορείτε ακόμα να πάρετε τη γάτα σας έξω για βόλτες με ένα λουράκι για κατοικίδια. Γιατί στην ευχή πρέπει να το κάνετε αυτό? Επειδή είναι πιο διασκεδαστικό να πάτε βόλτα με το αγαπημένο σας κατοικίδιο από το να περπατήσετε μόνος σας, οπότε είναι πιο πιθανό να το κάνετε. Αν ξεκινήσετε ένα τακτικό πρόγραμμα περιπάτων μία ή δύο φορές την ημέρα, και η γάτα σας πραγματικά απολαμβάνει την εμπειρία, η γάτα σας θα είναι η καθημερινή υπενθύμιση και κίνητρο για άσκηση.

Η γάτα σας δεν θα κάνει άσκηση με λουράκι, φυσικά, αλλά θα έχει την ευκαιρία να δει και να μυρίσει τον μεγάλο εξωτερικό χώρο χωρίς το ρίσκο να χαθεί, κλαπεί ή να πέσει θύμα σε όποιο άλλο κίνδυνο που περιμένει τις περιπλανώμενες γάτες. Όμως, η εμπειρία που θα δώσει η άσκηση και θα συναρπάσει τις αισθήσεις της γάτας σας. Όχι μια κακιά συμφωνία.

Για να ξεκινήσετε, χρειάζεστε ένα ποιοτικό λουράκι για κατοικίδια που είναι σχεδιασμένο για τρέξιμο. Μην περιμένετε απλά να το βάλετε στη γάτα σας, να το κουμπώσετε και να πάτε μια ωραία βόλτα. Οι πιθανότητες είναι, η γάτα σας θα έχει ανησυχίες για αυτό το παράξενο νέο αντικείμενο και θα αντιταχθεί να το φορέσει. Πρέπει να πιστέψει πως είναι δική της ιδέα. Ανοίξτε το λουράκι και αφήστε το να κάθεται για μερικές μέρες έτσι η γάτα σας μπορεί σωστά να το θεωρήσει δική της περιουσία (όπως έχει κάνει με οτιδήποτε μέσα στο σπίτι σας). Βαλτέ ένα σνακ σε αυτό για να την ενθαρρύνετε να αναπηδήσει σε αυτό. Κάντε το άνετο έτσι να κοιμηθεί με αυτό. Μόλις θεωρήσει ότι το λουράκι αξίζει να είναι ένα από τα δικά της ‘σταθμούς για ύπνο’ ή ‘στολίδι για παρατήρηση’, προσπαθήστε να το σύρετε σε όλο το πάτωμα ενώ το φοραει. Αν γίνει ανήσυχη, προσπαθήστε να της μιλήσετε ευγενικά και διαβεβαιώστε την ότι δεν είναι συνωμοσία για να την πάτε στον κτηνίατρο. Αν είναι ακόμα φοβισμένη, σταματήστε και προσπαθήστε ξανά αργότερα. Αν φαίνεται εντάξει με αυτό, επαινέστε την και δώστε της ένα ωραίο χάιδεμα ή μια λιχουδιά – οτιδήποτε την κάνει να γουργουρίσει. Η ιδέα είναι αυτή να συνεργαστεί με ευχαρίστα πράγματα.

Μόλις είναι άνετα με την ιδέα ότι το νέο της αντικείμενο είναι κινητό, πηγαίνετε το λουράκι δίπλα σε μια ανοιχτή πόρτα και αφήστε την να δει και να μυρίσει τον εξωτερικό χώρο. Απαλά οδηγήστε την προς τα έξω, μιλώντας της, διαβεβαιώνοντας την ότι είναι εντάξει. Κάντε το πρώτο ταξίδι πολύ σύντομο και γλυκό, απλά αφήστε την να εξερευνήσει τον εξωτερικό χώρο από την ασφάλεια με το λουράκι. Επαινέστε την όταν το ταξίδι τελειώσει και είστε πίσω μέσα.

Τελικά, μπορείτε να εργαστείτε μέχρι το δρόμο σας σε ένα μακρύ, γοργό καθημερινό περπάτημα ή να τρέξετε. Αν το κάνετε αυτό την ίδια ώρα κάθε μέρα, και να το κάνετε διασκεδαστικό για τη γατούλα σας, η γάτα σας μπορεί σύντομα να μυηθεί στο περπάτημα. Όταν η γάτα σας τρέξει γρήγορα για το λουράκι της και σας δώσει το νόημα για ‘παμε’, σας βοηθά να μείνετε στο πρόγραμμα, σαν κάθε κάλος σύντροφος για άσκηση θα πρέπει να κάνει.

Μάθετε στη Γάτα σας να Έρχεται

Όταν μια γάτα υπακούει, ή ακολουθει διαταγές του τύπου ‘κατσε’ ή ‘κουνήσου’, οι άνθρωποι λένε πως η γάτα συμπεριφέρεται σαν σκυλάκι. Καθόλου, λένε οι ειδικοί. ‘Απλά έχετε μια γάτα με κατανόηση, πιο πολύ σε επιφυλακή μαζί σας, με ένα πιο δραστήριο μυαλό. Και η άσκηση είναι καλή. Πάνω από όλα, έχετε μια ευτυχισμένη γάτα.’


Η Karen Payne πέρασε εννέα χρόνια εκτελώντας με την Πριγκίπισσα Kitty, που χαρακτηρίστηκε ως η πιο έξυπνη γάτα του κόσμου. Η ομάδα εξέπληξε το κοινό που τους παρακολουθούσε στη TV ή τους είδε προσωπικά στα σχολειά, νοσοκομεία και γηροκομεία. Ενώ η Πριγκίπισσα, που πέθανε το 1995, είχε ένα εκπληκτικό ρεπερτόριο από 100 κόλπα, η Payne λέει ότι οποιαδήποτε γάτα μπορεί να μάθει.

Μαθαίνοντας τουλάχιστον μια εντολή μπορεί να σώσει τη ζωή της γάτας σας. ‘Αν μπορείτε να διδάξετε μόνο ένα πράγμα στη γάτα σας, να διδάξετε την εντολή να έρχεται,’ λέει η Payne. ‘Αν η Πριγκίπισσα Kitty κάπως χανόταν από το σπίτι της ή υπήρχε μια φωτιά και χρειαζόμουν να την φωνάξω, ήξερα πως μπορούσε να έρθει όταν την φώναζα.’

Όταν οι περισσότερες γάτες τις φωνάζουμε, είναι αλήθεια ότι θα γυρίσουν ένα κρύο ώμο και θα φύγουν κρυφά προς την αντίθετη κατεύθυνση. ‘Δεν σημαίνει ότι αυτές οι γάτες δεν μπορούν να μάθουν να έρχονται, και δεν σημαίνει πως αυτές οι γάτες δεν ξέρουν τα ονόματα τους ή γιατί τις ζητάτε. Σημαίνει ότι δεν έχετε πείσει την έξυπνη γάτα σας ότι είναι για το συμφέρον της να έρθει.

Οι γάτες είναι πιο εγωίστριες από τους σκυλούς. Τα σκυλιά έχουν εκτραφεί για εκατομμύρια χρόνια για να ευχαριστούν τους ανθρώπους τους. Και τα σκυλιά ενστικτωδώς θα υπακούσουν τα δεσπόζουσα μελή.

Όταν το σκεφτείτε, πολλές γάτες ήδη ξέρουν αυτή την εντολή έλα – εκτός ότι αντιδρούν στο όνομα τους, ανταποκρίνονται στο ηλεκτρικό ανοιχτήρι κονσέρβας ή στο άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου.

Μπορείτε να μάθετε οποιαδήποτε γάτα κάθε ηλικίας να έρχεται, ακόμα και την πιο σχολαστική από τα αιλουροειδή, που ίσως να έχει δοθεί σαν απελπιστική. Φωνάξτε το όνομα της γάτας με ήχο, το ανοιχτήρι κονσέρβας μπορεί να αρκεί, αλλά χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουδούνι ή μια σφυρίχτρα είναι πιο πρακτικά. Αρχίστε με τη γάτα διπλά, και κάθε φορά που πρόκειται να ταΐσετε το γατάκι, κουνήστε το κουδούνι ή σφυρίξτε στη σφυρίχτρα, ‘Bella έλα!’. Φυσικά, η γάτα θα μυρίσει το φαγητό και θα έρθει.

Στη συνέχεια επεκτείνετε την απόσταση. Όταν το γατάκι ανταποκρίνεται αμέσως, είστε έτοιμοι να χτυπήσετε το κουδούνι ή σφυρίξτε απρόσμενες φόρες και από άλλα μέρη του σπιτιού. Μπορείτε να κάνετε το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό προσφέροντας μερικές φόρες μόνο απλή παλιά τροφή (ακριβώς πριν από τη συνηθισμένη ώρα φαγητού της γάτας), αλλά άλλες φόρες επιβραβεύστε με λιχουδιές από κοτόπουλο (μερικοί εκπαιδευτές χρησιμοποιούν παιδικό φαγητό κοτόπουλου), σνακ συκωτιού ή οτιδήποτε άλλο που η γάτα σας στα αλήθεια αγαπαει. Σύντομα, μπορείτε να καταργήσετε το κουδούνι ή τη σφυρίχτρα και απλά να πείτε, ‘Bella έλα!’. Η απάντηση θα είναι όσο αυτόματη είναι και στο πιο υπάκουο σκυλί.

Για μια καλή άσκηση για το γατάκι, και με ένα αισιόδοξο τρόπο για τα παιδιά να συνεργαστούν με τη γάτα, παίξτε κρυφτο. Αρχίστε απλά κρυμμένος γύρω από τη γωνία και φωνάζοντας, ‘Bella έλα’. Σύντομα, μπορείτε να κρυφτείτε κάτω από τραπέζια ή πίσω από έπιπλα και η Bella θα ψάξει τριγύρω το σπίτι μέχρι να βρει το άτομο με την νόστιμη μπουκιά.

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Γάτο σας να Περπατάει με Λουράκι

Είτε ο γάτος σας είναι αποκλειστικά εσωτερικού χώρου, ή εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστείτε να τον κρατήσετε μόνο με ένα λουράκι. Ακόμα και οι μεγαλύτερες γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν, υπομονή χρειάζεται.

Δυσκολία: Μετρία

Χρόνος που Απαιτείται: Διαφέρει


Να Πως:

1. Αγοραστέ ένα άνετα προσαρμοσμένο εξάρτημα και ελαφρύ λουράκι με κλιπ ασφάλειας. Μη χρησιμοποιείτε ένα κολάρο, καθώς ο γάτος ίσως είναι ικανός να ξεγλιστρήσει από αυτό. Θέλετε το λουράκι να το τραβάτε από το στήθος παρά από το λαιμό. Το Walking Jacket για γάτες είναι ένα καλό εναλλακτικό για ένα εξάρτημα, σχεδόν χωρίς διαφυγή, και με το λουράκι να επισυνάπτετε από πίσω, για άνεση.

2. Βάλτε το εξάρτημα και λουράκι κάπου κοντά στη περιοχή ύπνου του γάτου και αφήστε το εκεί για αρκετές μέρες για να εγκλιματιστεί στην εμφάνιση και στη μυρωδιά του.

3. Περιμένετε μέχρι τη κανονική ώρα ύπνου, μετά βάλτε το εξάρτημα πάνω στον γάτο. Πρέπει να είστε ικανός για να γλιστρήσετε άνετα δυο δάχτυλα μεταξύ του εξαρτήματος και του δέρματος του.

4. Αμέσως ταΐστε τον με το αγαπημένο του φαγητό και επαινέστε τον όταν τελειώσει.

5. Αφήστε τον να φορέσει το εξάρτημα για λίγο. Αν φαίνετε να τον ενοχλεί, απασχολήστε τον παίζοντας με το αγαπημένο του παιχνίδι.

6. Όταν ο γάτος φαίνετε να έχει εγκλιματιστεί με το εξάρτημα, βγάλτε το.

7. Επαναλάβετε βήματα 3 ως 6 για αρκετές μέρες, αφήνοντας το εξάρτημα για περισσότερη ώρα κάθε φορά.

8. Μετά, επισυνάψτε το λουράκι στο εξάρτημα και αφήστε το γατάκι να περπατήσει τριγύρω στο σπίτι, σύροντας το λουράκι. Παρακολουθήστε τον προσέχτηκα ότι δεν μπερδεύετε γύρω από τα έπιπλα.

9. Επαινέστε τον που είναι τόσο καλός γάτος, και δώστε του μερικές τρυφερές αγκαλιές.

10. Επαναλάβετε τα βήματα 8 και 9 για μερικές μέρες, μέχρι ο γάτος φαίνετε να αποδέχεται το εξάρτημα και λουράκι.

11. Τώρα, αφήστε τον να περιπατάει τριγύρω όπως συνήθως, αλλά διαλέξτε το τέλος από το λουράκι και ακολουθείστε τον στις περιπλανήσεις του. Κρατήστε το τεντωμένο χάλαρα, έτσι να μην εμποδίζει την κίνηση του.

12. Εξασκήστε το βήμα 11 για λίγες μέρες.

13. Μάθετε στο γατάκι να σας ακολουθεί μιλώντας του με ύφος καλοπιάσματος και τραβώντας ελαφρά το προβάδισμα. Μην τον πολεμήσετε. Η εκπαίδευση για το λουράκι πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τον γάτο, όχι μια αντιπαλότητα. Από την άλλη, αν τραβήξει απότομα το λουράκι, απλά σταματήστε μέχρι να ηρεμήσει, μετά ξεκινήστε.

14. Είστε έτοιμοι να πάτε στον εξωτερικό χώρο τώρα. Κάντε το σταδιακά, και πάρτε τη πρώτη σας σύντομη εξόρμηση στη δική σας πίσω αυλή, ή σε μια ήσυχη περιοχή.

15. Σταδιακά αυξήστε την έκθεση του στο φως, ήχους και μυρωδιές από τους εξωτερικούς χώρους. Σύντομα, οι δυο σας θα είστε ικανοί να πάτε περιπάτους μαζί.

Συμβουλές:

1. Υπομονή, υπομονή, υπομονή. Συντονιστείτε στις αντιδράσεις του γάτου σας και αφήστε τον να σας οδηγήσει στο δικό του ρυθμό. Μην αφήσετε αυτή την εκπαίδευση να γίνει μια μάχη θέλησης, γιατί σίγουρα θα χάσετε.

2. Αν έχετε περισσότερες από μια γάτες, ίσως πραγματικά να είναι ευκολότερο να εκπαιδεύσετε την δεύτερη, γιατί θα θέλει να ακολουθησετε την πρώτη.

Τι Χρειάζεστε:

· Ανθεκτικό εξάρτημα

· Ελαφρύ λουράκι

Υποφέρετε από αλλεργίες αλλά θέλετε γάτα;




Πολλοί λάτρεις της γάτας στερούνται τη χαρά μιας συντροφιάς μιας γάτας εξαιτίας των αλλεργιών σε γάτες. Εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές για ελαχιστοποίηση τριχόπτωσης στις γάτες, οι μικροσκοπικές νιφάδες ξηρού σάλιου στο δέρμα της γάτας που προκαλεί τις αλλεργίες.

Δυσκολία: Μέτρια

Χρόνος που Απαιτείται: Συνεχιζόμενος

Να Πως:

1. Δελεάστε έναν μη αλλεργικό σύντροφο ή φίλο να βουρτσίζει τη γάτα καθημερνώς και να την πλένει κάθε εβδομάδα.

2. Ρωτήστε τον κτηνίατρο σας για ένα σπρέι για το τρίχωμα της γάτας που θα ελαχιστοποιήσει την τριχόπτωση.

3. Αντικαταστήστε κουρτίνες και παράθυρα με στόρια, χαλιά και χαλάκια με πατώματα σκληρού ξύλου ή πλακάκια.

4. Ελαχιστοποιήστε τα παραφορτωμένα έπιπλα στο σπίτι σας.

5. Καθαρίστε τακτικά με μια ηλεκτρική σκούπα εξοπλισμένη με φίλτρο Hepa.

6. Επενδύστε χρήματα σε μια συσκευή καθαρισμού του αέρα.

7. Σκουπίζετε τους τείχους και επίπεδες επιφάνειες τακτικά.

8. Κρατήστε το υπνοδωμάτιο σας εκτός ορίων του αιλουροειδούς.

9. Ρωτήστε τον αλλεργιολόγο σας για να φτιάξετε έναν ορό από το τρίχωμα της γάτας σας.

10. Αν δεν έχετε ακόμα μια γάτα, σκεφτείτε για μια με κοντό μαλλί παρά με μακρύ μαλλί καθώς τείνουν να έχουν λιγότερη τριχόπτωση.

Συμβουλές:

Αν ψάχνετε για μια καθαρόαιμη, δοκιμάστε τη ράτσα Rex ή τη Σφίγγα. Ρωτήστε τον εκτροφέα αν μπορείτε να περάσετε ώρες με τη γάτα σας για να ελέγξτε για αλλεργικές αντιδράσεις. Μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται πως αυτές οι γάτες είναι ‘ασφαλές από αλλεργίες’ αν και οι γνώμες διαφέρουν.


Dog Vs Cat!!!!

Είναι το κρέας των Mc Donald και των KFC, πραγματικό κρέας;

on Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΧΙ! Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια» ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου. Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα, τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ. Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει μείνει για «στόμα». Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση.


Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών» σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ. Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι, σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής. Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών», που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων και των αγελάδων.

Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα McDonalds χρησιμοποιούνται η γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία. Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία. Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).

Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη.

Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS,Εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του. Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες αιτίες.

Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα «φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».

Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ, ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC. Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και; Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED»(τηγανιτά).

Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί; Τα KFC δε χρησιμοποιούν «αληθινά κοτόπουλα». Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς. Αυτά που αποκαλούν «κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη, φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια. Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο». Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους. Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο». Είναι ένα θέμα αρκετά ενοχλητικό. Ελπίζω οι άνθρωποι να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν και να το μεταφέρουν και σε άλλους.

Το μπανιάρισμα της γάτας ...




Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες δεν χρειάζεται να μπανιαρίζονται. Λένε ότι οι γάτες γλύφουν το τρίχωμά τους και “αυτοκαθαρίζονται” αφού το σάλιο τους έχει ένα ειδικό ένζυμο, κάτι σαν καθαριστικό και ότι αυτό λειτουργεί αποτελεσματικά, διώχνοντας μακριά τα μικρόβια και την σκόνη.
Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου πιστεύοντας αυτήν την παράδοση. Όπως οι περισσότεροι τυφλοί πιστοί, κατάφερνα να μην λαμβάνω υπ' όψιν όλους τους παράγοντες που διέψευδαν αυτόν τον μύθο.


Υπάρχει όμως μια μέρα που μια γυναίκα πρέπει να αντιμετωπίσει την αλήθεια. Είναι τότε που θα πρέπει να κοιτάξει στα μάτια το κοινωνικό αίσθημα και να αναφωνήσει: Αυτή η γάτα βρωμάει σαν χωματερή σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Όταν αυτή η μέρα φτάσει στο σπίτι σας, όπως έγινε και στο δικό μου, έχω μερικές συμβουλές να σας δώσω, τις οποίες θα πρέπει να υπολογίσετε όταν χρειαστεί να πάρετε υπό μάλης την αγαπητή σας γάτα και να κατευθυνθείτε προς το μπάνιο.

Μην δοκιμάσετε να την μπανιαρίσετε σε μια ανοιχτή περιοχή όπου θα χρειαστεί να την κυνηγήσετε για να την πιάσετε. Διαλέξτε ένα πολύ μικρό μπάνιο. Αν το λουτρό σας είναι μεγαλύτερο από ένα τετραγωνικό μέτρο, θα σας συμβούλευα να μπείτε μέσα στην μπανιέρα μαζί με την γάτα και να κλείσετε τα γυάλινα φύλλα , όπως θα πράττατε αν θέλατε να κάνετε ένα ντους. Μια απλή κουρτίνα δεν θα κρατήσει καθόλου. Πρέπει να γνωρίζετε ότι μια γάτα έχει νύχια και δεν θα διστάσει να αφαιρέσει όλο το δέρμα από το σώμα σας. Το πλεονέκτημά σας, εδώ, είναι ότι είσαστε αρκετά έξυπνοι για να ντυθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευθείτε αποτελεσματικά. Συνιστώ μουσαμά από πάνω μέχρι κάτω, συνδυασμένο με μπότες λαστιχένιες, ένα ζευγάρι γάντια οικοδομής, ένα κράνος μοτοσικλέτας full-face και ένα μακρυμάνικο μπουφάν. Προετοιμαστείτε πλήρως εκ των προτέρων. Φτιάξτε την θερμοκρασία του νερού, από πριν, σιγουρευτείτε ότι το σαμπουάν του ζώου σας είναι μέσα στο γυάλινο κλουβί βεβαιωθείτε ότι η πετσέτα είναι προσβάσιμη, ακόμη κι όταν βρίσκεστε μέσα στο νερό, ξαπλωμένος με την πλάτη. Δεν υπάρχει χρόνος να βγείτε έξω και να πάρετε μια πετσέτα όταν μια γάτα θα προσπαθεί να ανοίξει μια τρύπα πάνω στο μπουφάν σας.

Χρησιμοποιήστε το στοιχείο της έκπληξης. Σηκώστε την γάτα απαλά, σαν να θέλατε απλά να την μεταφέρετε στο πιάτο του φαγητού της. Οι γάτες συνήθως δεν προσέχουν το παράξενο ντύσιμο. Έχουν ελάχιστο ή καθόλου ενδιαφέρον για την μόδα. Αν δείξει ενδιαφέρον για την αμφίεσή σας, απλά και ήρεμα εξηγείστε της ότι λαμβάνετε μέρος στην δοκιμή κάποιου προϊόντος που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά. Μόλις βρεθείτε μέσα στο μπάνιο, η ταχύτητα είναι ένα ουσιώδες στοιχείο για την επιβίωσή σας. Με μια μοναδική και γρήγορη κίνηση, κλείστε την πόρτα του λουτρού, μπείτε στην μπανιέρα, τραβήξτε τα γυάλινα χωρίσματα, βυθίστε την γάτα στο νερό και απλώστε σαμπουάν πάνω της. Μια έξαλλη γάτα μπορεί να κάνει φιτίλια μια τριπλή νάιλον κουρτίνα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, πριν προλάβετε να κάνετε απολύτως τίποτα. Έχετε μόλις ξεκινήσει τα πιο άγρια 45 δευτερόλεπτα της ζωής σας. Οι γάτες δεν έχουν χερούλια και χειρολαβές. Προσθέστε το γεγονός ότι η γάτα έχει τώρα σαπούνι στο τρίχωμά της και το πρόβλημα έχει αυξηθεί δραματικά. Μην περιμένετε να είστε ικανός να την κρατήσετε περισσότερο από δύο ή τρία δευτερόλεπτα κάθε φορά. Κάθε φορά που θα καταφέρνετε να την αρπάξετε, πρέπει να θυμάστε να της κάνετε ένα σύντομο τρίψιμο και να προσπαθείτε να της απλώνετε σαπούνι με την ταχύτητα του φωτός. Αυτή θα πετάγεται σαν ελατήριο θα σας ξεφεύγει και θα πέφτει μέσα στο νερό, όπου και θα ξεπλένεται.

Μετά από όλα αυτά, η γάτα πρέπει να στεγνώσει. Οι αρχάριοι πλύστες γάτας θεωρούν αυτό το κομμάτι σαν το πιο δύσκολο, επειδή οι άνθρωποι συνήθως είναι ξεσκισμένοι σε αυτό το σημείο και οι γάτες γίνονται σαφώς πιο αποφασιστικές. Στην πραγματικότητα, όμως, το στέγνωμα είναι εύκολη δουλειά, συγκρινόμενη με αυτά που έχετε περάσει μέχρι τώρα. Αυτό συμβαίνει επειδή μέχρι τώρα η γάτα έχει σχεδόν ενσωματωθεί με το δεξί σας πόδι. Με το άλλο πόδι, βγάζετε το πώμα της μπανιέρας και το νερό αρχίζει να φεύγει. Εκεί, πιάνετε την πετσέτα και περιμένετε λιγάκι. Μερικές φορές, ωστόσο, η γάτα αρχίζει και ανεβαίνει φτάνοντας μέχρι το κράνος σας. Αν συμβεί αυτό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την χαλαρώσετε και να την ενθαρρύνετε να γαντζωθεί πάνω στο δεξί σας πόδι. Μόλις όλο το νερό έχει στραγγίξει από την μπανιέρα, είναι πολύ απλό να φτάσετε την γαντζωμένη γάτα και να την στεγνώσετε.

Σε λίγες ημέρες η γάτα θα έχει ηρεμήσει αρκετά ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί από το πόδι σας. Συνήθως δεν θα βγάλει άχνα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και θα περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι χρόνου, ξαπλωμένη με την πλάτη της πάνω σας.
Σίγουρα θα θεωρείτε ότι είναι πολύ θυμωμένη. Όμως δεν συμβαίνει αυτό. Σαν κανόνα, θεωρείστε το γεγονός ότι απλά σχεδιάζει τρόπους να καταστείλει τις άμυνές σας και να σας τραυματίσει θανάσιμα την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να την πάτε στο μπάνιο.
Τουλάχιστον, όμως, τώρα μυρίζει πολύ καλύτερα.

Η Φυσιολογία της Γάτας

Η γάτα είναι ζώο σαρκοφάγο. Συγγενεύει με την τίγρη, τη λεοπάρδαλη, τον πάνθηρα κ.α. Ανήκει στην οικογένεια “αιλουρίδες”. Ζει 14-20 χρόνια.

Η γάτα είναι μικρόσωμη και το βάρος της είναι ίσο με το βάρος ενός κουνελιού. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις αφού μια καλοταϊσμένη οικόσιτη γάτα μπορεί να έχει βάρος που να φτάνει ακόμα και τα είκοσι κιλά!



Η γάτα ακούει έξοχα και έχει οξύτατη όραση. Στο φως οι κόρες των ματιών της στενεύουν και στο σκοτάδι ανοίγουν, στρογγυλεύουν και λαμπυρίζουν σαν δύο μικροί φάροι. Ιδιαίτερα αναπτυγμένη είναι και η αίσθηση της όσφρησης στις γάτες που τις βοηθάει να εντοπίζουν όχι μόνο το θήραμά τους αλλά και άλλες γάτες. Πάνω από τα ρουθούνια είναι φυτρωμένες μακριές τρίχες. Αυτές αποτελούν το μουστάκι της που είναι το πιο ευαίσθητο μέρος του σώματός της. Με το μουστάκι της ψηλαφίζει στο σκοτάδι.

Η γάτα έχει δόντια κοπτήρες, σκυλόδοντα και τραπεζίτες. Τα τέσσερα σκυλόδοντα της είναι σουβλερά. Η γλώσσα της είναι κατακόκκινη και αν την αγγίσουμε νομίζουμε ότι πιάνουμε λίμα. Όταν θέλει να πιει νερό την τεντώνει, διπλώνει την άκρη της σαν κουταλάκι και χύνει στο στόμα νερό.

Η γάτα έχει κορμό μακρόστενο και ευλύγιστο. Γενικά το σώμα της είναι ευκίνητο θαρρείς ότι είναι φτιαγμένο από μαλακό ζυμάρι. Αν ρίξουμε τη γάτα από ψηλό μέρος θα περιστρέψει το σώμα της και θα σταθεί στα πόδια της δίχως να χτυπήσει καθόλου. Τα πισινά πόδια της είναι μεγαλύτερα από τα μπροστινά έτσι διευκολύνεται στα πηδήματα. Τα δάκτυλα στις πατούσες έχουν εξογκώματα από κρέας, είναι μαλακά σαν μαξιλαράκια και ονομάζονται τυλώματα. Τα νύχια της είναι γυριστά σαν αγκίστρι και όταν βαδίζει τα κρύβει. Τα χρησιμοποιεί για να σκαρφαλώνει στα δέντρα, να πιάνει την τροφή της ή να τσουγκρανίζει τους εχθρούς της. Η ουρά της είναι αρκετά μακριά. Είναι το τιμόνι της στα πηδήματά της.

Η γάτα τρώει συχνότερα σάρκες. Της αρέσουν τα ποντίκια, τα ψάρια, τα πουλάκια, τα φίδια, οι ακρίδες, οι κατσαρίδες και άλλα μικρά ζώα. Τρώει όμως και μαγειρεμένα φαγητά.

Η γάτα αγαπά τη ζέστη και την ξηρασία. Προτιμά να ησυχάζει στα μάλλινα, στις πολυθρόνες, και το χειμώνα κοντά στο τζάκι όπου ανακατεύεται πάνω στις στάχτες και τεμπελιάζει ρουθουνίζοντας ρυθμικά.

Η γάτα είναι ζώο καθαρό και τακτικά κάνει την τουαλέτα της. Τα περιττώματά της τα κρύβει σε απόμερες τρύπες που τις σκάβει με τα νύχια της.

Η γάτα είναι ζώο χαδιάρικο. Δεν αγαπά όμως τον άνθρωπο όπως ο σκύλος. Περισσότερο αγαπά το σπίτι όπου μένει, παρά τα αφεντικά της. Θυμάται πολύ για αυτό εύκολα ξαναγυρίζει στο σπίτι μας αν την απομακρύνουμε.

Η γάτα γεννάει δύο φορές το χρόνο από 3-6 μικρά. Τα θηλάζει τα ζεσταίνει και τα προστατεύει.

Η γάτα αρρωσταίνει από τριχινίαση, λύσσα, γρίπη και άλλες αρρώστιες.

ΜΕΪΝ ΚΟΥΝ

on Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009



Μία γάτα ταξιδιάρα

Η μεγάλη της χαρά, είναι να λαμβάνει μέρος στα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο και ίσως να συνηθίσει να πηγαίνει περίπατο με λουρί.
Πονηρό βλέμμα, περήφανο βάδισμα, γούνα βασιλική. Έτσι, παρουσιάζεται αυτός ο εκπληκτικός γάτος γεννημένος στα πευκόφυτα δάση ανάμεσα στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Συνηθισμένος στο κρύο κλίμα της Β. Αμερικής, δεν είναι ευαίσθητος στην υγεία του, και παρά το σκληρό ύφος του, είναι τρυφερός.
Λατρεύει τα παιδιά, το νερό και τα ταξίδια με αυτοκίνητο. Θα ανεχθεί να φορέσει ακόμη και λουράκι για τον περίπατο, ενώ η γούνα του είναι εφοδιασμένη με λεπτό υπομανδεία και δεν κάνει κόμπους αν βουρτσίζεται τακτικά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αλλάζει τρίχωμα.


Δώρο από την Μαρία Αντουανέτα

Οι πρώτες επίσημες αναφορές για τη γάτα Μέιν Κουν, εντοπίζονται στα μέσα του 19ου αιώνα..
Στην πραγματικότητα η επιλογή στην αρχή «φυσικά» και μετά καθοδηγούμενη από εκτροφείς, άρχισε τουλάχιστον δυο αιώνες με πρωταγωνιστές γάτες αμφίβολης καταγωγής.
Λέγεται ότι ήταν γάτες φερμένες από την Άγκυρα από τον Μαρκήσιο ντε λα Φαγιέτ, δώρο της ερωμένης του Μαρίας Αντουανέτας. Κατά άλλους, επρόκειτο για απογόνους γατών φερμένων από Ισπανούς κατακτητές ή ακόμη πιο πίσω στο χρόνο από Βίκινγκς, που πρώτοι έφθασαν στις ακτές της Νέας Ηπείρου.

Η τελευταία αυτή γοητευτική υπόθεση (καθόλου εύκολο να αποδειχθεί) προέρχεται από την αξιόλογη ομοιότητα που υπάρχει ανάμεσα στο Μ. Κουν και στις γάτες του Νορβηγικού Δάσους.
Πάντως το 1895, ένας γάτος Μέιν Κουν κέρδισε στη πιο σημαντική αμερικανική έκθεση στο Μάντισον της Ν. Υόρκης. Η ράτσα τότε, κινδύνευσε να πέσει σε λήθη, από την υπερδύναμη του αντιπάλου της την Περσική, της οποίας το αστέρι επισκίασε για πολλές δεκαετίες όλες τις άλλες γάτες με μακρύ τρίχωμα. Μόνο στα τέλη του 1960 το Μέιν Κουν, επιτέλους, ανακαλύφθηκε ξανα και αναγνωρίσθηκε πια από τους πιο σημαντικούς συλλόγους αιλουροειδών.

Ταπεραμέντο

Η γάτα Μέιν Κουν, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εξαιτίας της εντυπωσιακής της εμφάνισης, αλλά κυρίως εξαιτίας της εξυπνάδας και του εξαιρετικά ήπιου και πράου ταπεραμέντου της.
Το Μέιν Κουν γίνεται πιστώς φίλος. Θα σε ακολουθεί οπουδήποτε, θα βιάζεται να έρθει όταν το φωνάζεις με το όνομά του, θα περιμένει πίσω από μια κλειστή πόρτα, και θα παρακολουθεί με περιέργεια το κάθε τι που κανείς.
Η γάτα Κουν ζει άνετα εξοικειωμένη σε διαμέρισμα ή σε σπίτι με κήπο. Αγαπάει το σπίτι και τον ιδιοκτήτή της, ενώ θα τη δείτε να μυρίζει και να εξετάζει κάθε επισκέπτη με χαρά. Το Μέιν Κουν μπορεί να είναι τέλεια και ευχάριστη παρέα για μικρά παιδιά. Θα απολαμβάνει παρά πολύ να παίζει μαζί τους και ποτέ δεν θα αρνηθεί να κουρνιάσει παρά τους.


Εύθυμο νιαούρισμα

Ακόμα και η φωνή των Μέιν Κουν τα κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλες γάτες.
Έχουν ένα χαρακτηριστικό εύθυμο νιαούρισμα το οποίο το χρησιμοποιούν για να φλερτάρουν μέχρι και για να καλοπιάνουν τους ανθρώπους για να παίξουν μαζί τους.

Επίσης, είναι γνωστό ότι λατρεύει το νερό. Με μιας θα πάει κοντά σε οποιοδήποτε ίχνος ή ήχο νερού, θα επισκεφθεί κάθε βρεγμένο νεροχύτη στο σπίτι, και πάντα θα είναι πρόθυμος να γίνει μούσκεμα.
Στο τέλος της πολυάσχολης μέρας του όταν θα έχει κουραστεί να παίζει, μπορείς να το βρεις να κοιμάται σε στάσεις χαρακτηριστικές μόνο για εκείνο, στην πλάτη του με τα χέρια πλεγμένα με ευχαρίστηση στο στέρνο του.

ΜΕΣΟΤΙΤΛΟΣ: Μορφολογικά χαρακτηριστικά
ΚΕΦΑΛΙ- Μεγάλο με τετραγωνισμένη μουσούδα και πηγούνι δυνατό σε ευθεία με την άκρη της μύτης. Ζυγωματικά ψηλά και τονισμένα.
ΜΑΤΙΑ- Μεγάλα εκφραστικά ελαφρώς οβάλ και χρώμα κίτρινο και πράσινο.
ΑΥΤΙΑ- Μεγάλα, ψηλά και ίσια, στολισμένα στην άκρη με τουφακια ίδια με αυτά του λυγκά.
ΤΡΙΧΩΜΑ- Μεταξένιο, αδιάβροχο.
ΟΥΡΑ- Μακριά όσο και το σώμα και κρατιέται ψηλά όταν περπατά.
ΠΟΔΙΑ- Μεσαίου μήκους με φαρδιές και στρογγυλεμένες πατούσες και φούντες από τρίχωμα ανάμεσα στα δάχτυλα.
ΣΩΜΑ- Γεροδεμένο με συμπαγή σκελετά, φαρδύ στήθος και επιμήκη σκελετό.
ΜΕΓΕΘΟΣ- Είναι σίγουρα μια γάτα extra large. Αρσενικό γεροδεμένο και μυώδες (τα θηλυκά μένουν λίγο πιο μικρά), φτάνει εύκολα τα 10 κιλά αλλά υπάρχουν και καταπληκτικά δείγματα 15 κιλών.
ΧΡΩΜΑΤΑ- Είναι αποδεκτά όλα τα χρώματα, εκτός από το σοκολατί και λιλά και σιαμέζικου τύπου.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ- Τα θηλυκά γεννούν 3-4 μικρά τη φορά και μπορούν να έχουν δυο γέννες το χρόνο.
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ- Αμερικάνικη.

Kitties Overflow!!!

on Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Cat Shower!!

on Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009