Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

Chinchilla

on Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009





Η τσιντσίλα είναι η πιο γοητευτική γάτα από όλες τις μακρύτριχες ράτσες και πολύ συχνά στις εκθέσεις παίρνει τον τίτλο “Best in Show” επειδή τραβάει την προσοχή το ασυνήθιστο χρώμα της γούνας της σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Παρόλο που είναι μία γάτα εκλεπτυσμένη είναι ένα πολύ δυνατό και γερό ζώο. Πριν το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την εξέτρεφε με πάθος η εγγονή της Βασίλισσας Βικτώριας Πριγκίπισσα Βικτώρια. Αυτό το γεγονός μαζί με τη φοβερή φωτογένειά της έδωσε στην τσιντσίλα μεγάλη διασημότητα γιατί πολύ συχνά την έδειχναν τα περιοδικά και η τηλεόραση.



Αρχικά η τσιντσίλα δημιουργήθηκε από τη ράτσα της γάτας silver tabby. Το 1902 στις εκθέσεις ήταν στην ίδια κατηγορία με τις γάτες black smoke και silver tabby.
Υπάρχει η εκδοχή ότι η πρόγονος της ράτσας αυτής γεννήθηκε στην Αγγλία το 1885 από το ζευγάρωμα ενός γάτου black smoke και μιας γάτας silver tabby. Το γατάκι που γεννήθηκε από αυτό το ζευγάρωμα γέννησε αργότερα το διάσημο γάτο τσιντσίλα που ονομάζεται Silver LambKin, ο οποίος το 1888 έκανε αίσθηση στο Crystal Palace του Λονδίνου. Ο γάτος αυτός πέθανε στην ηλικία των 17 ετών, ταριχεύθηκε και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο.
Τα νεογέννητα γατάκια είναι πιο σκούρα και έχουν γραμμές και πανάδες ειδικά στην ουρά οι οποίες εξαφανίζονται μετά από 6-8 εβδομάδες. Γι’ αυτό το λόγο όσοι δεν ξέρουν μπορεί να απογοητευτούν.
Ο "υπομανδύας" του τριχώματος της γάτας τσιντσιλά είναι, κατά κανόνα, κατάλευκος και οι άκρες τις τρίχας στα πλευρά, στην πλάτη, στην ουρά, στο κεφάλι και στ’ αυτιά είναι μαύρα. Αυτό ως γενική εικόνα δίνει την εντύπωση ότι το κατάλευκο ζώο φοράει ένα μαύρο βέλο. Το πιγούνι, η κοιλιά, ο λαιμός, η μέσα μεριά των ποδιών και η κάτω μεριά της ουράς του είναι απόλυτα λευκά. Όσον αφορά τα μάτια είναι μόνο πράσινα με μαύρο περίγραμμα. Υπάρχει περίπτωση, οι νέες γάτες να αποκτήσουν το τελικό πράσινο των ματιών γύρω στους 8-10 μήνες από τη γέννησή τους. Έχουν κόκκινη μύτη με μαύρο περίγραμμα. Αυτό δίνει την αίσθηση ότι η γάτα είναι μακιγιαρισμένη. Οι πατούσες της είναι οπωσδήποτε μαύρες. Η γούνα της είναι διαφορετικής ποιότητας από άλλες περσικές και δεν κάνει εύκολα κόμπους γι' αυτό και δεν χρειάζεται καθημερινό χτένισμα. Έχει πολύ καλό χαρακτήρα, είναι παιχνιδιάρικη και τρυφερή και έχει τρομερή πίστη και αγάπη προς το αφεντικό της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου