Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

ΜΕΪΝ ΚΟΥΝ

on Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009



Μία γάτα ταξιδιάρα

Η μεγάλη της χαρά, είναι να λαμβάνει μέρος στα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο και ίσως να συνηθίσει να πηγαίνει περίπατο με λουρί.
Πονηρό βλέμμα, περήφανο βάδισμα, γούνα βασιλική. Έτσι, παρουσιάζεται αυτός ο εκπληκτικός γάτος γεννημένος στα πευκόφυτα δάση ανάμεσα στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Συνηθισμένος στο κρύο κλίμα της Β. Αμερικής, δεν είναι ευαίσθητος στην υγεία του, και παρά το σκληρό ύφος του, είναι τρυφερός.
Λατρεύει τα παιδιά, το νερό και τα ταξίδια με αυτοκίνητο. Θα ανεχθεί να φορέσει ακόμη και λουράκι για τον περίπατο, ενώ η γούνα του είναι εφοδιασμένη με λεπτό υπομανδεία και δεν κάνει κόμπους αν βουρτσίζεται τακτικά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αλλάζει τρίχωμα.


Δώρο από την Μαρία Αντουανέτα

Οι πρώτες επίσημες αναφορές για τη γάτα Μέιν Κουν, εντοπίζονται στα μέσα του 19ου αιώνα..
Στην πραγματικότητα η επιλογή στην αρχή «φυσικά» και μετά καθοδηγούμενη από εκτροφείς, άρχισε τουλάχιστον δυο αιώνες με πρωταγωνιστές γάτες αμφίβολης καταγωγής.
Λέγεται ότι ήταν γάτες φερμένες από την Άγκυρα από τον Μαρκήσιο ντε λα Φαγιέτ, δώρο της ερωμένης του Μαρίας Αντουανέτας. Κατά άλλους, επρόκειτο για απογόνους γατών φερμένων από Ισπανούς κατακτητές ή ακόμη πιο πίσω στο χρόνο από Βίκινγκς, που πρώτοι έφθασαν στις ακτές της Νέας Ηπείρου.

Η τελευταία αυτή γοητευτική υπόθεση (καθόλου εύκολο να αποδειχθεί) προέρχεται από την αξιόλογη ομοιότητα που υπάρχει ανάμεσα στο Μ. Κουν και στις γάτες του Νορβηγικού Δάσους.
Πάντως το 1895, ένας γάτος Μέιν Κουν κέρδισε στη πιο σημαντική αμερικανική έκθεση στο Μάντισον της Ν. Υόρκης. Η ράτσα τότε, κινδύνευσε να πέσει σε λήθη, από την υπερδύναμη του αντιπάλου της την Περσική, της οποίας το αστέρι επισκίασε για πολλές δεκαετίες όλες τις άλλες γάτες με μακρύ τρίχωμα. Μόνο στα τέλη του 1960 το Μέιν Κουν, επιτέλους, ανακαλύφθηκε ξανα και αναγνωρίσθηκε πια από τους πιο σημαντικούς συλλόγους αιλουροειδών.

Ταπεραμέντο

Η γάτα Μέιν Κουν, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής εξαιτίας της εντυπωσιακής της εμφάνισης, αλλά κυρίως εξαιτίας της εξυπνάδας και του εξαιρετικά ήπιου και πράου ταπεραμέντου της.
Το Μέιν Κουν γίνεται πιστώς φίλος. Θα σε ακολουθεί οπουδήποτε, θα βιάζεται να έρθει όταν το φωνάζεις με το όνομά του, θα περιμένει πίσω από μια κλειστή πόρτα, και θα παρακολουθεί με περιέργεια το κάθε τι που κανείς.
Η γάτα Κουν ζει άνετα εξοικειωμένη σε διαμέρισμα ή σε σπίτι με κήπο. Αγαπάει το σπίτι και τον ιδιοκτήτή της, ενώ θα τη δείτε να μυρίζει και να εξετάζει κάθε επισκέπτη με χαρά. Το Μέιν Κουν μπορεί να είναι τέλεια και ευχάριστη παρέα για μικρά παιδιά. Θα απολαμβάνει παρά πολύ να παίζει μαζί τους και ποτέ δεν θα αρνηθεί να κουρνιάσει παρά τους.


Εύθυμο νιαούρισμα

Ακόμα και η φωνή των Μέιν Κουν τα κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλες γάτες.
Έχουν ένα χαρακτηριστικό εύθυμο νιαούρισμα το οποίο το χρησιμοποιούν για να φλερτάρουν μέχρι και για να καλοπιάνουν τους ανθρώπους για να παίξουν μαζί τους.

Επίσης, είναι γνωστό ότι λατρεύει το νερό. Με μιας θα πάει κοντά σε οποιοδήποτε ίχνος ή ήχο νερού, θα επισκεφθεί κάθε βρεγμένο νεροχύτη στο σπίτι, και πάντα θα είναι πρόθυμος να γίνει μούσκεμα.
Στο τέλος της πολυάσχολης μέρας του όταν θα έχει κουραστεί να παίζει, μπορείς να το βρεις να κοιμάται σε στάσεις χαρακτηριστικές μόνο για εκείνο, στην πλάτη του με τα χέρια πλεγμένα με ευχαρίστηση στο στέρνο του.

ΜΕΣΟΤΙΤΛΟΣ: Μορφολογικά χαρακτηριστικά
ΚΕΦΑΛΙ- Μεγάλο με τετραγωνισμένη μουσούδα και πηγούνι δυνατό σε ευθεία με την άκρη της μύτης. Ζυγωματικά ψηλά και τονισμένα.
ΜΑΤΙΑ- Μεγάλα εκφραστικά ελαφρώς οβάλ και χρώμα κίτρινο και πράσινο.
ΑΥΤΙΑ- Μεγάλα, ψηλά και ίσια, στολισμένα στην άκρη με τουφακια ίδια με αυτά του λυγκά.
ΤΡΙΧΩΜΑ- Μεταξένιο, αδιάβροχο.
ΟΥΡΑ- Μακριά όσο και το σώμα και κρατιέται ψηλά όταν περπατά.
ΠΟΔΙΑ- Μεσαίου μήκους με φαρδιές και στρογγυλεμένες πατούσες και φούντες από τρίχωμα ανάμεσα στα δάχτυλα.
ΣΩΜΑ- Γεροδεμένο με συμπαγή σκελετά, φαρδύ στήθος και επιμήκη σκελετό.
ΜΕΓΕΘΟΣ- Είναι σίγουρα μια γάτα extra large. Αρσενικό γεροδεμένο και μυώδες (τα θηλυκά μένουν λίγο πιο μικρά), φτάνει εύκολα τα 10 κιλά αλλά υπάρχουν και καταπληκτικά δείγματα 15 κιλών.
ΧΡΩΜΑΤΑ- Είναι αποδεκτά όλα τα χρώματα, εκτός από το σοκολατί και λιλά και σιαμέζικου τύπου.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ- Τα θηλυκά γεννούν 3-4 μικρά τη φορά και μπορούν να έχουν δυο γέννες το χρόνο.
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ- Αμερικάνικη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου