Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

Μάθετε στη Γάτα σας να Έρχεται

on Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Όταν μια γάτα υπακούει, ή ακολουθει διαταγές του τύπου ‘κατσε’ ή ‘κουνήσου’, οι άνθρωποι λένε πως η γάτα συμπεριφέρεται σαν σκυλάκι. Καθόλου, λένε οι ειδικοί. ‘Απλά έχετε μια γάτα με κατανόηση, πιο πολύ σε επιφυλακή μαζί σας, με ένα πιο δραστήριο μυαλό. Και η άσκηση είναι καλή. Πάνω από όλα, έχετε μια ευτυχισμένη γάτα.’


Η Karen Payne πέρασε εννέα χρόνια εκτελώντας με την Πριγκίπισσα Kitty, που χαρακτηρίστηκε ως η πιο έξυπνη γάτα του κόσμου. Η ομάδα εξέπληξε το κοινό που τους παρακολουθούσε στη TV ή τους είδε προσωπικά στα σχολειά, νοσοκομεία και γηροκομεία. Ενώ η Πριγκίπισσα, που πέθανε το 1995, είχε ένα εκπληκτικό ρεπερτόριο από 100 κόλπα, η Payne λέει ότι οποιαδήποτε γάτα μπορεί να μάθει.

Μαθαίνοντας τουλάχιστον μια εντολή μπορεί να σώσει τη ζωή της γάτας σας. ‘Αν μπορείτε να διδάξετε μόνο ένα πράγμα στη γάτα σας, να διδάξετε την εντολή να έρχεται,’ λέει η Payne. ‘Αν η Πριγκίπισσα Kitty κάπως χανόταν από το σπίτι της ή υπήρχε μια φωτιά και χρειαζόμουν να την φωνάξω, ήξερα πως μπορούσε να έρθει όταν την φώναζα.’

Όταν οι περισσότερες γάτες τις φωνάζουμε, είναι αλήθεια ότι θα γυρίσουν ένα κρύο ώμο και θα φύγουν κρυφά προς την αντίθετη κατεύθυνση. ‘Δεν σημαίνει ότι αυτές οι γάτες δεν μπορούν να μάθουν να έρχονται, και δεν σημαίνει πως αυτές οι γάτες δεν ξέρουν τα ονόματα τους ή γιατί τις ζητάτε. Σημαίνει ότι δεν έχετε πείσει την έξυπνη γάτα σας ότι είναι για το συμφέρον της να έρθει.

Οι γάτες είναι πιο εγωίστριες από τους σκυλούς. Τα σκυλιά έχουν εκτραφεί για εκατομμύρια χρόνια για να ευχαριστούν τους ανθρώπους τους. Και τα σκυλιά ενστικτωδώς θα υπακούσουν τα δεσπόζουσα μελή.

Όταν το σκεφτείτε, πολλές γάτες ήδη ξέρουν αυτή την εντολή έλα – εκτός ότι αντιδρούν στο όνομα τους, ανταποκρίνονται στο ηλεκτρικό ανοιχτήρι κονσέρβας ή στο άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου.

Μπορείτε να μάθετε οποιαδήποτε γάτα κάθε ηλικίας να έρχεται, ακόμα και την πιο σχολαστική από τα αιλουροειδή, που ίσως να έχει δοθεί σαν απελπιστική. Φωνάξτε το όνομα της γάτας με ήχο, το ανοιχτήρι κονσέρβας μπορεί να αρκεί, αλλά χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουδούνι ή μια σφυρίχτρα είναι πιο πρακτικά. Αρχίστε με τη γάτα διπλά, και κάθε φορά που πρόκειται να ταΐσετε το γατάκι, κουνήστε το κουδούνι ή σφυρίξτε στη σφυρίχτρα, ‘Bella έλα!’. Φυσικά, η γάτα θα μυρίσει το φαγητό και θα έρθει.

Στη συνέχεια επεκτείνετε την απόσταση. Όταν το γατάκι ανταποκρίνεται αμέσως, είστε έτοιμοι να χτυπήσετε το κουδούνι ή σφυρίξτε απρόσμενες φόρες και από άλλα μέρη του σπιτιού. Μπορείτε να κάνετε το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό προσφέροντας μερικές φόρες μόνο απλή παλιά τροφή (ακριβώς πριν από τη συνηθισμένη ώρα φαγητού της γάτας), αλλά άλλες φόρες επιβραβεύστε με λιχουδιές από κοτόπουλο (μερικοί εκπαιδευτές χρησιμοποιούν παιδικό φαγητό κοτόπουλου), σνακ συκωτιού ή οτιδήποτε άλλο που η γάτα σας στα αλήθεια αγαπαει. Σύντομα, μπορείτε να καταργήσετε το κουδούνι ή τη σφυρίχτρα και απλά να πείτε, ‘Bella έλα!’. Η απάντηση θα είναι όσο αυτόματη είναι και στο πιο υπάκουο σκυλί.

Για μια καλή άσκηση για το γατάκι, και με ένα αισιόδοξο τρόπο για τα παιδιά να συνεργαστούν με τη γάτα, παίξτε κρυφτο. Αρχίστε απλά κρυμμένος γύρω από τη γωνία και φωνάζοντας, ‘Bella έλα’. Σύντομα, μπορείτε να κρυφτείτε κάτω από τραπέζια ή πίσω από έπιπλα και η Bella θα ψάξει τριγύρω το σπίτι μέχρι να βρει το άτομο με την νόστιμη μπουκιά.

1 σχόλια:

MOLEMOU είπε...

Tα γατάκια & τα ......άκια
AUTA 8ELO EGO .....POS GINETE .KALHSPEROUDIA

Δημοσίευση σχολίου