Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Γάτο σας να Περπατάει με Λουράκι

on Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Είτε ο γάτος σας είναι αποκλειστικά εσωτερικού χώρου, ή εσωτερικού-εξωτερικού χώρου, υπάρχουν στιγμές που θα χρειαστείτε να τον κρατήσετε μόνο με ένα λουράκι. Ακόμα και οι μεγαλύτερες γάτες μπορούν να εκπαιδευτούν, υπομονή χρειάζεται.

Δυσκολία: Μετρία

Χρόνος που Απαιτείται: Διαφέρει


Να Πως:

1. Αγοραστέ ένα άνετα προσαρμοσμένο εξάρτημα και ελαφρύ λουράκι με κλιπ ασφάλειας. Μη χρησιμοποιείτε ένα κολάρο, καθώς ο γάτος ίσως είναι ικανός να ξεγλιστρήσει από αυτό. Θέλετε το λουράκι να το τραβάτε από το στήθος παρά από το λαιμό. Το Walking Jacket για γάτες είναι ένα καλό εναλλακτικό για ένα εξάρτημα, σχεδόν χωρίς διαφυγή, και με το λουράκι να επισυνάπτετε από πίσω, για άνεση.

2. Βάλτε το εξάρτημα και λουράκι κάπου κοντά στη περιοχή ύπνου του γάτου και αφήστε το εκεί για αρκετές μέρες για να εγκλιματιστεί στην εμφάνιση και στη μυρωδιά του.

3. Περιμένετε μέχρι τη κανονική ώρα ύπνου, μετά βάλτε το εξάρτημα πάνω στον γάτο. Πρέπει να είστε ικανός για να γλιστρήσετε άνετα δυο δάχτυλα μεταξύ του εξαρτήματος και του δέρματος του.

4. Αμέσως ταΐστε τον με το αγαπημένο του φαγητό και επαινέστε τον όταν τελειώσει.

5. Αφήστε τον να φορέσει το εξάρτημα για λίγο. Αν φαίνετε να τον ενοχλεί, απασχολήστε τον παίζοντας με το αγαπημένο του παιχνίδι.

6. Όταν ο γάτος φαίνετε να έχει εγκλιματιστεί με το εξάρτημα, βγάλτε το.

7. Επαναλάβετε βήματα 3 ως 6 για αρκετές μέρες, αφήνοντας το εξάρτημα για περισσότερη ώρα κάθε φορά.

8. Μετά, επισυνάψτε το λουράκι στο εξάρτημα και αφήστε το γατάκι να περπατήσει τριγύρω στο σπίτι, σύροντας το λουράκι. Παρακολουθήστε τον προσέχτηκα ότι δεν μπερδεύετε γύρω από τα έπιπλα.

9. Επαινέστε τον που είναι τόσο καλός γάτος, και δώστε του μερικές τρυφερές αγκαλιές.

10. Επαναλάβετε τα βήματα 8 και 9 για μερικές μέρες, μέχρι ο γάτος φαίνετε να αποδέχεται το εξάρτημα και λουράκι.

11. Τώρα, αφήστε τον να περιπατάει τριγύρω όπως συνήθως, αλλά διαλέξτε το τέλος από το λουράκι και ακολουθείστε τον στις περιπλανήσεις του. Κρατήστε το τεντωμένο χάλαρα, έτσι να μην εμποδίζει την κίνηση του.

12. Εξασκήστε το βήμα 11 για λίγες μέρες.

13. Μάθετε στο γατάκι να σας ακολουθεί μιλώντας του με ύφος καλοπιάσματος και τραβώντας ελαφρά το προβάδισμα. Μην τον πολεμήσετε. Η εκπαίδευση για το λουράκι πρέπει να είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τον γάτο, όχι μια αντιπαλότητα. Από την άλλη, αν τραβήξει απότομα το λουράκι, απλά σταματήστε μέχρι να ηρεμήσει, μετά ξεκινήστε.

14. Είστε έτοιμοι να πάτε στον εξωτερικό χώρο τώρα. Κάντε το σταδιακά, και πάρτε τη πρώτη σας σύντομη εξόρμηση στη δική σας πίσω αυλή, ή σε μια ήσυχη περιοχή.

15. Σταδιακά αυξήστε την έκθεση του στο φως, ήχους και μυρωδιές από τους εξωτερικούς χώρους. Σύντομα, οι δυο σας θα είστε ικανοί να πάτε περιπάτους μαζί.

Συμβουλές:

1. Υπομονή, υπομονή, υπομονή. Συντονιστείτε στις αντιδράσεις του γάτου σας και αφήστε τον να σας οδηγήσει στο δικό του ρυθμό. Μην αφήσετε αυτή την εκπαίδευση να γίνει μια μάχη θέλησης, γιατί σίγουρα θα χάσετε.

2. Αν έχετε περισσότερες από μια γάτες, ίσως πραγματικά να είναι ευκολότερο να εκπαιδεύσετε την δεύτερη, γιατί θα θέλει να ακολουθησετε την πρώτη.

Τι Χρειάζεστε:

· Ανθεκτικό εξάρτημα

· Ελαφρύ λουράκι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου