Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

Μπορείτε να Μάθετε τη Γάτα σας να Κάθετε σε 10 Λεπτά

on Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009



Μπορείτε να μάθετε τη γάτα σας να κάθετε σε λιγότερα από 10 λεπτά. Φυσικά, θα πρέπει να επαναλάβετε τη ρουτίνα για το γατάκι σας για να το θυμάται καθώς η επανάληψη και η συνέπεια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά για κάθε καλή κατάρτιση.

Τοποθετήστε τη γάτα σας σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι. Ίσως σας βοηθήσει αν η πλάτη της γάτας είναι προς τον τοίχο. Επιτρέψτε στο γατάκι να πάρει μια καλή μυρωδιά από τη δωροδοκία σας. Όταν η γάτα δείξει ενδιαφέρον, αργά υψώστε το κομμάτι (ίσως τοποθετήσετε το καλούδι σε ένα κουτάλι ή ανάμεσα στα δάχτυλα σας) ανάμεσα από μια αόρατη γραμμή από τη μύτη της γάτας σας σε σημείο ανάμεσα στα αυτιά της. Μην υψώσετε το σνακ πολύ γρήγορα ή πολύ ψηλά πάνω από τα αυτιά της γάτας. Πείτε το όνομα της γάτας, την εντολή ‘κατσε’, και μετά χτυπήστε στο κουδούνι ενώ παρουσιάζετε την επιβράβευση όταν το γατάκι κάνει ότι εσείς θέλετε. Τώρα, επαινέστε την έξυπνη γάτα σας, και χαϊδέψτε την.

Αν η γάτα δεν ακολουθει το σνακ, είτε το γατάκι δεν είναι αρκετά πεινασμένο, είτε το σηκώνετε πολύ ψηλά πάνω από τη γάτα ή αυτό το καλούδι δεν μυρίζει αρκετά ωραία.

Επαναλάβετε αυτή την εκπαίδευση αρκετά συχνά και τελικά η γάτα σας θα κάθεται στα πόδια σας όταν αυτός ή αυτή έχει διάθεση για ένα σνακ. Μην το παρακάνετε στη συμμόρφωση, αλλιώς θα έχετε μια γάτα που εκπαιδεύει εσάς. Ζητήστε από φίλους και συγγενείς να λένε την εντολή ‘κατσε’ για ένα σνακ. Σύντομα, το γατάκι θα είναι πιο εξωστρεφής, και θα ενδιαφέρετε περισσότερο να ‘κάτσει’ για τον καλεσμένο σας, ελπίζοντας για την πιθανότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου