Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

Γάτες: Μύθοι και πραγματικότητες

on Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009



Οι γάτες προστατεύουν τους εαυτούς τους

Μερικές γάτες είναι καλοί κυνηγοί και ουσιαστικά αυτάρκεις. Μερικές γάτες έχουν δυσκολία στο κυνήγι, λόγω της διάπλασής τους (π.χ. το ισιωμένο πρόσωπο και το μικρό στόμα ενός περσικού γάτου). Πλασμένες για να αυτοπροστατεύονται και να επιβιώνουν, οι γάτες μπορεί να σαρώσουν και να φάνε τα θραύσματα κόκκαλων ή να απομακρυνθούν αρκετά έτσι ώστε να βρούν τροφή. Αν επιλέξετε να έχετε γατούλα στο σπίτι, θα πρέπει να δεσμευτείτε απέναντί της πως θα της παρέχετε τροφή, φροντίδα και αγάπη.

Οι πεινασμένες γάτες κυνηγούν καλύτερα

Μερικές γάτες έχουν σπίτι επειδή κυνηγούν ποντίκια και οι ιδιοκτήτες τους θεωρούν ότι οι γάτες γίνονται "μαλθακές" εάν ταϊζονται. Μια πεινασμένη γάτα σε ένα αγρόκτημα, κυνηγάει μόνο για να φάει, ενώ μία γάτα της πόλης κυνηγάει από hobby, αθλείται πάνω σε αυτό και πιάνει θηράματα πιο συχνά. Πολλές γάτες είναι κακοί κυνηγοί, είτε είναι πεινασμένες ή όχι. Εάν δεν θέλετε η γάτα σας, να είναι κυνηγός, γυρίστε τα ένστικτά της στο παιχνίδι και εάν θέλετε να υιοθετήσετε ένα νέο γατάκι, επιλέξτε ένα όπου η μητέρα γάτα δεν κυνηγά - πιθανώς ούτε το γατάκι θα κυνηγάει.

Οι γάτες μπορούν να ζήσουν με την τροφή των σκύλων


Τα τρόφιμα των σκύλων δεν περιέχουν τις σωστές βιταμίνες για τις γάτες. Η σίτιση μιας γάτας αποκλειστικά με τροφή σκυλιών, θα οδηγήσει τελικά στην κακή υγεία, την τύφλωση και το θάνατο. Οι γάτες απολαμβάνουν ένα "πιάτο" τροφή σκύλου, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Οι γάτοι είναι χορτοφάγοι

Οι γάτες χρειάζονται τις θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στο κρέας. Τα σκυλιά και οι άνθρωποι μπορούν να αφομοιώσουν τους υδατάνθρακες, οι γάτες όμως χρειάζονται πρωτεϊνες. Η συνεχής σίτιση της γάτας με λαχανικά, θα οδηγήσει σταδιακά στην τύφλωση και τον θάνατο. Υπάρχουν παρολαυτα, ισσοροπημένες χορτοφαγικές τροφές για τις γάτες αλλά είναι κάπως σκληρό να επιβάλλονται τα ανθρώπινα ήθη στις γάτες. Εάν δεν είστε προετοιμασμένοι για να δώσετε στη γάτα σας μια βασισμένη στο κρέας διατροφή αρνείστε τα βασικά δικαιώματά της και μια γάτα δεν είναι το σωστό κατοικίδιο ζώο για εσάς.

Οι γάτες δεν αισθάνονται αγάπη προς τους ανθρώπους

Είναι αλήθεια πως δεν δείχνουν την αγάπη τους προς εμάς όπως οι σκύλοι. Δεν είναι το ίδιο εκδηλωτικές όμως έχουν τρόπους για να εκφράσουν αυτά που αισθάνονται και τις περισσότερες φορές ζητούν μία αγκαλιά.

Οι γάτες πρέπει να βγαίνουν έξω την νύχτα

Το ασφαλέστερο, είναι η γάτα να μένει μέσα στο σπίτι την νύχτα. Αν και είναι ζώα σχεδόν νυκτερινά, υιοθετούν συχνά έναν ημερήσιο τρόπο ζωής για να ταιριάξουν με αυτό των ιδιοκτητών τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου