Καλωσορίσατε στο Kitties Haven!

Ένα site αφιερωμένο αποκλειστικά στις γάτες και αυτούς που τις αγαπούν. Στις σελίδες του θα βρείτε άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τη γατούλα σας και να τη φροντίσετε σωστά, κριτικές γάτο-προϊόντων, μια μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και συνδέσμων, μια εικονική κοινότητα για να λύσετε τις απορίες σας και να γνωριστείτε με τα άλλα μέλη και πολλά άλλα που δεν χωράνε σε ένα τόσο μικρό κειμενάκι και θα ανακαλύψετε στην πορεία! Τώρα βρίσκεστε στην αρχική σελίδα στην οποία παρουσιάζονται δείγματα από διάφορες περιοχές του site, αλλά όχι από όλες! Για να μεταβείτε στις υπόλοιπες περιοχές κάντε κλικ σε κάποιο κουμπί από το μενού κάτω.

Tα γατάκια & τα ......άκια

Οι 10 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΡΑΤΣΕΣ ΓΑΤΩΝ

on Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Αν και στη χώρα μας, η γάτα δεν είναι τόσο διαδεδομένη ως κατοικίδιο, εντούτοις σε άλλες χώρες, είναι τεράστιος ο αριθμός των φιλόζωων που προτιμούν τις γάτες έναντι των σκύλων. Παρακάτω, παραθέτουμε τις δέκα δημοφιλέστερες ράτσες γάτων και μια συνοπτική περιγραφή της εμφάνισης και του ταμπεραμέντου τους.

Περσική (Pers
ian)

Γνωστή για το πλούσιο τρίχωμα της και το πλακουτιανό της πρόσωπο. Εικάζεται ότι προήλθε από το Ιράν και από εκεί μεταφέρθηκε σε όλο τον κόσμο μαζί με τα εξαγώμενα κοσμήματα και τα εξωτικά μπαχαρικά. Πολύ ήρεμη, χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα καλότροπη και με νιαούρισμα τόσο ήσυχο σαν νανούρισμα...

Είναι γάτος του «σπιτιού», μια και
απολαμβάνει να ξαπλώνει στον καναπέ πολύ περισσότερο από ότι να εξερευνά τη φύση. Το μακρύ της τρίχωμα χρειάζεται πολύ περιποίηση. Η Περσική γάτα είναι εξαιρετικά ανθεκτική και μπορεί να ζήσει πάρα πολλά χρόνια.
Μέιν Κουν (Maine Coon)

Μια πανέμορφη, μακρύτριχη γάτα η οποία προήλθε από την Νότια Αμερική και είναι εξαιρετική κυνηγός ποντικιών. Πολύ τρυφερή και καλότροπη, η Μέιν Κουν αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο και επιπρόσθετα αγαπά πολύ τα παιδιά και μπορεί ακόμα και να συμβιώσει με σκύλους.

Η Μέιν Κουν είναι ιδιαίτερα γνωστή για την εκπληκτική εξυπνάδα της αλλά και τις τεράστιες...διαστάσεις της.
Εξωτική (Exotic)


Η Εξωτική μοιάζει με ένα χαριτωμένο, χνουδωτό μπουλουκάκι. Αποτελεί ουσιαστικά ένα είδος Περσικής γάτας. Οι εκτροφείς του είδους θέλησαν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος γάτας η οποία να μην διαφέρει σε απολύτως τίποτα άλλο από την Περσική, εκτός από το τρίχωμα. Συνεπώς, η Εξωτική διαφέρει στο ότι έχει πολύ πιο κοντό τρίχωμα και κατ’ επέκταση σημαντικά ευκολότερο στην περιποίηση.

Ήπιων τόνων, πολύ ήρεμη στη συμπε
ριφορά, με όμορφο, απαλό νιαούρισμα, η γάτα αυτή αποτελεί ένα εξαίρετο οικογενειακό κατοικίδιο. Γλυκύτατη και παιχνιδιάρα, χωρίς να είναι όμως απαιτητική. Πολύ καθαρή και ωριμάζει αργότερα από τις άλλες γάτες, διατηρώντας έτσι την παιχνιδιάρικη και ενεργητική της συμπεριφορά για πολύ περισσότερο.

Aβυσσυνίας ( Abyssinian)

Η γάτα Αβησσυνίας παρουσιάζει εκπληκτική ομοιότητα με τα γλυπτά γάτων της Αρχαίας Αιγύπτου. Ο όμορφος, μακρύς, καμπυλωτός λαιμός, τα σχιστά μάτια, τα προεξέχοντα αυτιά και το λεπτό αλλά μυώδες, λυγερό κορμί, προσδίδουν στη γάτα Αβησσυνίας τη μοναδική της εμφάνιση. Το εξαιρετικά κοντό της τρίχωμα, αποτελεί το ιδιαίτερο γνώρισμα της φυλής αυτής και είναι πολύ εύκολο στη περιποίηση.

Πέραν από
τη μοναδική της εμφάνιση, η γάτα αυτή έχει και εξίσου μοναδική προσωπικότητα. Υψηλή νοημοσύνη, αξιοθαύμαστη ευαισθησία και έντονο ταμπεραμέντο.Σιαμαία ( Siamese)

Κατάγεται από τη Θαυλάνδη και είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμη από το ιδιαίτερο τρίχωμα και τα χαρακτηριστικά σκούρα σημάδια που έχει κυρίως στα άκρα της. Η έντονη αντίθεση στο χρώμα του τριχώματος είναι εντυπωσιακή και η μορφολογία του σώματος μοναδική. Μακρόστενο κεφάλι, μακρύ, μυώδες σώμα, μακρύς λαιμός και ουρά είναι μερικά από τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της φυλής αυτής.

Το τρίχωμα είναι κοντό και πολύ εύ
κολο στην περιποίηση. Η Σιαμαία είναι πάρα πολύ επικοινωνιακή τόσο με ανθρώπους όσο και με άλλα ζώα. Έχει χαρακτηριστικό νιαούρισμα και χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα του σώματος για να στείλει μια τεράστια ποικιλία από ξεκάθαρα, διακριτά μηνύματα.

Είναι πολύ γλυκιά και τρυφερή, αγαπά τους ανθρώπους πάρα πολύ και δένεται μαζί τους ίσως όσο καμιά άλλη γάτα.

Ragdoll

Μεγαλόσωμη, με χαλαρή και ήρεμη προσωπικότητα, η Ragdoll έχει μακρύ, εντυπωσιακό τρίχωμα και εκθαμβωτικά, γαλάζια μάτια.

Είναι ήπιων τόνων, πολύ τρυφερή, με αξιαγάπητη προσωπικότητα. Αγαπά και συνδέεται πολύ με τους ανθρώπους και θέλει να βρίσκεται συ
νέχεια μαζί με την «ανθρώπινη» οικογένεια της.

Αν και το τρίχωμα χρειάζεται αρκετή και τακτική περιποίηση,
εντούτοις η γάτα αυτή δεν χρειάζεται οποιασδήποτε άλλης μορφής ιδιαίτερη φροντίδα.
Σφίγγα (Sphynx)

Ομολογουμένως, για πολλούς η άτριχη αυτή γάτα είναι τρομακτική στην εμφάνιση. Και όμως, η φιλική προσωπικότητά της, η περίεργη φύση της και η ανάγκη της για σημασία και προσοχή από τους ανθρώπους της, την καθιστούν μια από τις πρώτες επιλογές από τους γατόφιλους ανά το παγκόσμιο.

Η περίεργη εμφάνισή της
οφείλεται στο γεγονός ότι η Σφίγγα προήλθε από μια φυσική γενετική μεταλλαγή, η οποία συνέβη το 1966. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική και αντιμετωπίζει ελάχιστα εώς καθόλου προβλήματα υγείας.

Λόγω της απουσίας τριχώματος, χρειάζεται συχνό μπάνιο και ζεστασιά κατά τους χειμωνιάτικους μήνες.Βιρμανίας ( Birman)


Κατάγεται από τη Βιρμανία, όπου και θεωρείτο ιερό ζώο και λατρευόταν. Η γάτα Βιρμανίας είναι μεγαλόσωμη, με γεροδεμένο κορμί και μακρύ, πανέμορφο τρίχωμα. Το τρίχωμά της, αν και μακρύ εντούτοις είναι εύκολο στην περιποίηση μια και έχει την ιδιότητα να μην κάνει κόμπους εύκολα. Το τρίχωμα είναι γενικώς ανοιχτόχρωμο, με χρωματισμένες τις άκριες των τριχών και μοιάζει σαν κάποιος να το περιέλουσε με χρυσόσκονη! Τα μάτια είναι στρογγυλά και καταγάλανα.

Όσο για την προσωπικότητά της, θεωρείται ιδανική, σχεδόν τέλεια από πολλούς λάτρεις του είδους. Γλυκιά, παιχνιδιάρα και ενεργητική αλλά ταυτόχρονα ήρεμη και ήσυχη. Αγαπά τους ανθρώπους και αναπτύσσει στενούς δεσμούς μαζί τους.Αμερικανικός Κοντότριχος (American Shorthair)

Γνωστός για το εξαίρετο ταμπεραμέντο του, ο Αμερικανικός Κοντότριχος αποτελεί έναν απολαυστικό σύντροφο για πάρα πολλούς γατόφιλους. Είναι πολύ υγιής, ανθεκτικός και μπορεί να ζήσει πάρα πολλά χρόνια. Επιπρόσθετα, είναι ήρεμος, ήπιων τόνων και με πολύ γοητευτική εμφάνιση.Oriental

Είναι πολύ αφοσιωμένη στους ιδιοκτήτες της και θέλει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους και να λαμβάνει μέρος σε όλες τις δραστηριότητές τους. Πανέξυπνη, περίεργη, με τρίχωμα πολύ ξεχωριστό τόσο στην υφή όσο και τους χρωματισμούς του, και με μακριά, λεπτή ουρά.

Οι Orientals υπάρχουν σε τεράστια ποικιλία μιας και οι εκτροφείς του είδους έχουν μέχρι στιγμής δημιουργήσει πάνω από 300 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Χαρακτηριστικό γνώρισμα, τα μεγάλα και πλατιά αυτιά και τα αμυγδαλωτά μάτια της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου